Un grădinar bun știe de ce trebuie să pună puțin zahăr peste pământul florilor înainte să fie udate

Cine iubește florile știe că există mai multe metode care ajută la dezvoltarea plantelor.

Azi dorim să vă arătăm câteva metode, cu ajutorul cărora florile dvs. vor deveni din ce în ce mai frumoase.

De ce să presărăm zahăr peste pământul florilor înainte să fie udate?

Acest truc este cunoscut de puțini.

Plantele de interior nu au parte de nutrienți la fel de mulți ca și plantele de grădină, din acest motiv au nevoie de nutrienți naturali.

loading...

Zahărul

– este cel mai utilizat nutrient natural, ajută la dezvoltarea mai rapidă a plantei. Puneți o linguriță de zahăr într-un pahar cu apă și folosiți aceasta la udatul plantelor de cameră.

Plantele se vor dezvolta mult mai repede și vor înflori de mai multe ori. Puteți chiar și să presărați o jumătate de linguriță de zahăr peste pământ, înainte de udare, și așa vor ajunge nutrienții necesari la plantă.

Zaț de cafea

– este plin de substanțe importante, conține un nivel ridicat de azot, fosfor minerale și potasiu. În cazul plantelor de cameră, puteți folosi zaț de cafea odată la 6 luni, iar în cazul plantelor de grădină odată la 3 – 4 ori pe an. Presărați zaț de cafea peste pământul florilor, apoi cu grijă apăsați în pământ.

Apa în care au fiert legume

– puțini știu că apa în care au fiert legumele este plină de vitamine. Lăsați să se răcească apa, apoi udați cu aceasta plantele odată pe săptămână.

Coaja de banană – conține foarte multe minerale, puneți o bucată de coajă de banană sub ghiveci, așa planta va avea vitamine o perioadă lungă de timp.

CITESTE SI Cum să ai flori mai mari si mai dese la muscate! Folosește o coajă pe care de obicei o arunci la gunoi

Un truc uimitor pe care trebuie să-l aplici ca să ai flori mai mari si mai dese la muscate!

Pelargonium este un gen de plante florale, cunoscut popular sub numele de mușcate, care include circa 200 de specii. Aceste specii înfloresc din primăvară până în toamnă.

Chiar daca sunt flori comune, acestea sunt printre cele mai des intalnite in gradina sau balcon. Muscatei ii place solul cu pH in jur de 6-6,2 (pamant de florarie), dar si pamantul fertil de gradina.

Nu e nevoie sa folositi ghivece mari, solul bine drenat si foarte usor. Trebuie sa aveti mereu grija sa dati gauri la ghivece pentru scurgerea apei suplimentare.

Pentru a avea flori frumoase si dese, planta trebuie ingrijita. Iata cateva trucuri care va pot fi de folos:

1 Ca sa ai muscate frumoase cat mai mult timp, cimpara plante sanatoase care au frunzele verzi.

2 Foloseste cojile de banana

Dupa ce ai mancat bananele sa nu arunci cojile.

Pune-le la uscat pe o hartie. Cand sunt uscate macinale sau faramiteaza-le bine. Praful obtinut il amestecati cu pamant de flori.

Mineralele din cojile de banană, în special potasiul, vor ajuta mușcatele să facă flori mai mari și mai viguroase.

3 Pentru o ramificatie bogata, taie tulpinile plantelor batrane.

4 Evita sa le uzi atunci cand soarele este puternic.

5 Aseaza muscatele in asa fel in cat sa aiba cat mai multa lumina.

6 Daca este soare foarte puternic protejati planta. Razele puternice ii ard frunzele.

7 Curata muscata cat mai des. Nu lasa frunzele sau florile uscate in ghiveci, nu este estetic, nu le ajuti sa se dezvolte, in plus, curatarea previne aparitia ciupercilor pe partile moarte ale plantei.

8 Nu tine muscatele tot timpul la umbra. Se vor dezvolta mai mult frunzele si vor fi expuse la boli.

9 Muscatele trebuie udate dimineata sau seara. Din cand in cand, indicat este sa le faci „dus” . Atentie, nu folositi apa direct de la robinet. Tineti apa in sticla 2-3 zile.

10 Daunatorii se combat cu insecticide iar bolile cu fungicide.

Moduri diferite în care poţi folosi cojile de banane

1. Cojile de banane sunt bune la lustruit pielea – pantofi sau orice alt produs din piele – lustruieşti şi apoi stergi cu o cârpă moale.

2. Cojile de banane sunt bune pentru dinţi – îi albeşte în mod sănătos şi natural. Freci coaja de banană de dinţi, după periaj. Vitaminele şi mineralele conţinute de acest fruct fac minuni pentru dantura ta.

3. Cojile de banane vindecă negii – freacă negii cu interiorul unei coji de banane zilnic, seara. Vei vedea efectul aşteptat în maxim 2 săptămâni.

4. Cojile de banane şi acneea – vitaminele şi mineralele din acest fruct ajută la reducerea acneei. Freacă locul cu o coajă de banană, până când coaja se schimbă la culoare şi devine maronie. Fă asta de 3 ori pe zi dacă poţi, până când vezi că ai rezultate.

5. Cojile de banane şi pielea uscată – că ai pielea aspră, că este foarte uscată, etc, freacă locul respectiv cu interiorul unei coji de banane.

6. Cojile de banane şi vânătăile – postasiul conţinut de coaja de banană ajută la vindecarea locului vătămat. Procedeul se aplică şi în cazul zgârieturilor şi înţepăturilor de insecte.

7. Cojile de banane şi hemoroizii – interiorul unei coji de banane se amestecă cu un pic de vaselină. În pasta rezultată se înmoaie un pansament care se aplică pe locul dorit, pentru jumătate de oră. Se înnoieşte pansamentul după această durată. Se repetă procedeul de câte ori este nevoie. Această pastă acţionează ca un calmant şi un astringent al zonei.

8. Cojile de banane şi puricii plantelor – poţi îndepărta puricii de plante cu coaja de banană pusă la rădăcina plantei. Mirosul îi alungă.

9. Cojile de banane şi carnea – inainte de a pune la cuptor friptura, freacă carnea cu coaja de banană. De asemenea, coaja de banană pusă în tigaie ţine carnea suculentă.

10. Cojile de banane şi vietuitoarele naturii – vrei să ai parte de vizitele fluturilor, păsărilor sau albinelor în grădina ta, atunci foloseşte coji de banane sau şi alte fructe. Sunt ca un magnet pentru ele.

loading...